TARTA Z GROSZKIEM CUKROWYM I ORZECHAMI WŁOSKIMI
Tarta to, można powiedzieć, mój „konik” w kuchni:) Nie pamiętam żeby mi kiedyś nie wyszła. Czyżby to kwestia doświadczenia:) Jak bym miała wskazać, co w tej tarcie lubię najbardziej, to bez wahania wskazałabym na groszek cukrowy. Mam do niego ogromny sentyment. Groszek cukrowy jest po prostu super smaczny i uroczo chrupie. Sprawdźcie jak chrupie w tej tarcie!
1 porcja – 190 kcal
przepis na 4 porcje
spód:
100g mąki pszennej (typ 750),
100g mąki owsianej,
100g masła,
sól.
farsz:
5 jajek,
½ kulki mozzarelli,
2 garści groszku cukrowego,
średniej wielkości opakowanie jogurtu naturalnego,
kilka orzechów włoskich,
⅓ łyżeczki soli,
łyżeczka curry,
⅓ łyżeczki,
pieprzu, łyżeczka słodkiej papryki,
½ świeżej ostrej
½ papryczka chili.
więcej, więcej, więcej takich przepisów, idę pichcić
zapraszam do przeszperania bloga!!!
Z fasolką też extra, ale groszek cukrowy to mega pyszny jest:)
zaiste, tak jest!!!!
przepiękna stylizacja. Gratuluję
pięknie dziękuję!!!!
Ale piękne zdjęcia. Super blog!
Dziękuję pięknie!
Uwielbiam groszek cukrowy, potwierdzam, że przepięknie chrupie:)
ja też:)))
super piękne zdjęcie, zjadłabym
wielkie dzięki! Takie komentarze lubię;)