SAŁATKA ZE SMAŻONYMI OGÓRKAMI I SOSEM RODZYNKOWO-MIGDAŁOWYM
Sałatką trudno jest zabłysnąć w towarzystwie kulinarnym, chyba że jej smak jest na tyle oryginalny, że na długo zapada w pamięć. Moja sałatka taki smak posiada! Nie łatwo go opisać, na pewno bardzo wiele wnoszą listki mięty i rodzynki z nutką intensywnej oliwy z oliwek (taką właśnie oliwę polecam użyć). W każdym razie, całość jest mocno niebagatelna. Zapraszam do skosztowania! Mniam!
przepis na 2 porcje
porcja – 580 kcal
½ szklanki kaszy pęczak (90g),
5 ogórków gruntowych (180g),
10 rzodkiewek (150g),
½ dużej, czerwonej cebuli,
4 łyżki suchej czarnej soczewicy (48g),
garść natki pietruszki,
garść listków świeżej mięty,
garść listków świeżego szpinaku.
3 łyżki rodzynków,
2 łyżki posiekanych migdałów,
4 łyżki oliwy z oliwek,
sok z 1 cytryny,
sól morska, pieprz.
Można czymś zastąpić kaszę pęczak? Np. makaronem hmmm
Najlepiej jaglaną, makaron jakoś mi nie pasuje do tej sałatki:(
super sałatka!!!!!!!
piękne zdjęcie! super blog.
dziękuję ślicznie
Widziałam Panią w DDTVN, Świetnie Pani gotuje! A ta sałatka jest boska.
a dziękuję, proszę mnie oglądać co wtorek!
to jest super, smakuje obłędnie!
to super:))))))
ale fajny blog, dużo to pyszności, będę wpadać.
bardzo mnie to cieszy. Sprawdź mój ramen!
Gratuluję pomysłu! smażone ogórki są extra, muszę przygotować. Pozdrawiam
podoba mi się ten przepis!!! gratulacje
thx:)
przepis palce lizać!!! muszę zrobić prędko
bardzo mnie to cieszy:)
koniecznie, sałatka idealna na podwieczorek.
świetny przepis
dziękuję bardzo, sprawdź też inne!