Uwielbiałam lato za mnogość warzyw i owoców, które do tego smakują i tej porze najlepiej. Zawsze robię sobie w głowie ranking najlepszego arbuza jakiego udało mi się zjeść w sezonie albo najsmaczniejszych, dojrzałych pomidorów. To taki mój wyznacznik lata, jak trafiam na przepyszne owoce i warzywa, to wiem że lato w pełni. Przyznam się Wam, że latem owoców jem zdecydowanie więcej niż wynika to z zaleceń, które mówią o dwóch porcjach dziennie, u mnie tych porcji potrafi być nawet cztery. Najczęściej wybieram owoce jagodowe takie jak: jagody, truskawki, maliny czy porzeczki. Wszystkie one są bogate nie tylko w witaminy i składniki mineralne ale przede wszystkim w przeciwutleniacze i błonnik oczywiście. Nie powinno Was zatem specjalnie zdziwić, ze tym razem do jogurtu Activii dobrałam mocno owocowo-warzywne towarzystwo. Sałatka z kaszą jaglaną z owocami i bobem okraszona sosem truskawkowo-orzechowym i już jest pysznie!. Jogurt Activia zapewnia nam solidną porcję jogurtowych bakterii probiotycznych, owoce i warzywa to źródło błonnika, antyoksydantów oczywiście również witamin i składników mineralnych, kasza jaglana i orzechy to dodatek witamin z grupy B. Jeżeli zależy Wam i na jogurtowych bakteriach probiotycznych i na dającym uczucie sytości błonniku, to śmiało sięgajcie też po nowe pyszne smaki jogurtów Activii wzbogacone właśnie o błonnik. Możecie wybierać pomiędzy jogurtami do picia i tymi do zjedzenia łyżeczką. Każdy z nich pozytywnie wpłynie na Wasz układ trawienny i na zdrowie jelit. Wykorzystajcie siłę naturalnych probiotyków i zadbajcie o siebie od środka z @activiapolska!
sos:
opakowanie jogurtu naturalnego Activia,
6 truskawek,
½ banana,
łyżeczka masła orzechowego.
sałatka:
¼ szklanki kaszy jaglanej,
garść malin,
garść jagód,
garść czereśni,
garść czerwonej porzeczki,
garść bobu,
łyżeczkę orzechów włoskich,
łyżeczkę orzechów nerkowca,
garść świeżej bazylii,
garść świeżej mięty.
sposób przygotowania:
przygotowanie sosu: jogurt zblendowalam z truskawkami, bananem i masłem orzechowym. przygotowanie sałatki: kaszę jaglaną ugotowałam w proporcjach 1:2. Bób ugotowałam na parze i obrałam ze skóry. W miseczce połączyłam kaszę z bobem i owocami. Całość posypałam posiekanymi listkami bazylii i mięty oraz polałam wcześniej przygotowanym sosem.
TIP 1
Sałatka wspaniale sprawdzi się jako obiad dla osób na diecie bezglutenowej, jeżeli nie przepadasz za kaszą jaglaną możesz ją zamienić na komosę ryżową.
TIP 2
Kupując masło orzechowe wybieraj zawsze to, które w swoim składzie ma 100% orzechów i nic więcej. Znajdziesz takie w dobrych sklepach spożywczych!
Ta sałatka jest pyszna, a w pracy zazdroszczą!
suuuuper
Też lubię
tak trzymać…
Jogurty Activia to moje ulubione;)
moje też;)))))))))
No i pięknie…
🙂
Polecam ten blog bo jest suuuper!
🙂
Piękna stylizacja, też bym tak chciała
to łatwe! trochę cierpliwości:)
kolejny fajny przepis, muszę zrobić.
trzymam za słowo!
Super przepis, u mnie już zrobiona!
Tak trzymać!:)
kocham masło orzechowe do tej sałatki smakuje ekstra
tylko dobrej jakości!!!
To jest to! Tego mi było trzeba. Pozdrawiam serdecznie:)
ekstra!
Ja nie mam czasu w pracy jeść:(
🙁 trzeba to zmienić
Jakim aparatem Pani robi zdjęcia, bo wyglądają obłędnie!
NIKON D300 chyba:)
Lato jest super, potwierdzam;)
🙂
Zrobiłam z komosa ryżową, wyszło wspaniale:))))
cieszę się, że smakuje!
Zrobione, w pracy wszyscy zazdrościli…
fajnie:)
Fajny przepis! Polecam!
Dzięki!!!
Uwielbiam kaszę jaglaną
Me too…
SUPER ZDJĘCIE!!
THX
Zdjęcia Pani Aneto ma Pani przednie!!! Śliczny blog
Dzięki wielkie, staram się bardzo.
pychotka. grats!
super sałatka., polecam bo pyszna!