TARTA Z LIŚĆMI SZPINAKU I MOZZARELLĄ
Cześć, fajnie że wpadliście, bo to znaczy, że pilnie śledzicie moje instagramowe konto. Obiecany przepis czeka na was pod tym wpisem. Tarta jest wyborna bo nie dość, że z liśćmi szpinaku i mozzarellą, to jeszcze gratisowa bo jak obiecałam tak zrobiłam czyli przygotowałam dla Was przepis na dodatkową ósmą tartę, licząc siedem pozostałych w moim eCookbook’u „7 days of culinary trip – Tarty”. Robi się ją ekspresowo, no ale 45 minut trzeba poczekać aż się upiecze. Za to potem, to prawdziwa bomba kulinarna!
łyżeczka masła,
odrobina bułki tartej,
gotowe ciasto francuskie.
farsz:
2 duże garści liści szpinaku,
dwa ząbku czosnku,
pięć jajek,
opakowanie jogurtu naturalnego (180 ml),
sól,
pieprz,
kulka mozzarelli.
Dodaj komentarz