SAŁATKA JARMUŻOWO-WARZYWNA Z RODZYNKAMI
Kto lubi sałatki, tak jak ja? Specjalnie dla Ciebie przygotowałam sałatkę, w której słodki smak rodzynków, przegryza się z charakterystycznym ostrym smakiem polskiego superfood’a, czyli czerwonej kapusty. Dodałam do tego towarzystwa marchewkę, buraki i liście jarmużu oraz cudownie aromatyczny oleisto-kwaśny dressing. Sałatka gotowa. Ekspresowo szybko i wybitnie smacznie. Voila!
1 porcja – 320 kcal
sałatka:
½ szklanki czerwonej kapusty,
½ szklanki marchewki,
½ szklanki buraków,
garść jarmużu,
łyżka rodzynków,
garść orzechów laskowych.
sos:
łyżka oliwy z oliwek,
2 łyżki soku z cytryny,
½ łyżeczki miodu,
sól, pieprz.
Dodaj komentarz