WEGAŃSKIE BATONIKI OWSIANO-OWOCOWE W POLEWIE CZEKOLADOWEJ

Batoniki domowej roboty to moja ulubiona niespodzianka dla moich domowników. Zajadają się i mali i duzi. Są szybkie w przygotowaniu, piekarnika nie trzeba włączać, a dobra zabawa przy ich przygotowaniu gwarantowana.

 

140g suszonych daktyli,

140g suszonych śliwek,

3 łyżki napoju sojowego,

100g płatków owsianych,

3 łyżki syropu daktylowego,

garść orzechów włoskich,

łyżeczka suszonego imbiru,

łyżeczka cynamonu,

tabliczka gorzkiej czekolady wegańskiej.

sposób przygotowania:

Daktyle oraz śliwki suszone z dodatkiem napoju sojowego zmiksowałam na gładka masę. Płatki owsiane zmiksowałam w malakserze, połączyłam z owocami suszonymi i dodałam posiekane orzechy oraz przyprawy. Całość wymieszałam ręką. Gorzką czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej. Batoniki oblałam gorzką czekoladą i rozłożyłam na papierze do pieczenia następnie słodycze włożyłam do lodówki.
batoniki wegańskie - Aneta Łańcuchowska

TIP

Batoniki domowej roboty, to świetna alternatywa dla nierzadko drogich batoników sklepowych. Ich dodatkową zaletą jest fakt, że to Ty wybierasz czekoladę i wszystkie inne składniki do tych łakoci. Czyli najwyższa jakość w zasięgu ręki!

16 odpowiedzi na “WEGAŃSKIE BATONIKI OWSIANO-OWOCOWE W POLEWIE CZEKOLADOWEJ”

  1. Ewa pisze:

    Fajne te batony, zabieram się do roboty

  2. Dorota pisze:

    super blog Pani Aneto. Oglądam zawsze w TV też!

  3. Alina pisze:

    Takie słodycze to ja rozumiem!!!!

  4. Wojtek pisze:

    o rany, jak się cieszę że tu trafilem

  5. Zbyszek pisze:

    daktyle są THe BEst

  6. dariusz pisze:

    uwielbiam takie słodycze, które są zdrowe!!! Gratulacje!

  7. Ewelina pisze:

    Piękny przepis i cały blog także. Cudowne zdjęcia:)
    Gratulacje!

  8. Asia pisze:

    Extra batoniki!!!!

  9. Daria pisze:

    ale pychotka!!!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *