WARZYWA PIECZONE

W prostocie siła i smak! Umówmy się, że kucharzenie nie musi polegać na skomplikowanych procesach i zabiegach.  Czym bardziej męczysz się w kuchni, tym gorszą energią okraszasz danie m.in dlatego, tak ciężko ogląda mi się Master Chef’y i inne tego typu programy. Wracając do mojej dzisiejszej propozycji to wystarczy pokroić warzywka i…  zresztą przeczytajcie przepis i wszystko będzie jasne!

 

 

1 kalafior,
1 brokuł,
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz,
1 opakowanie serka feta,
garść pestek słonecznika,
garść żurawiny.

sposób przygotowania:

Umytego kalafiora i brokuła pokroiłam jak na zdjęciach. Przed ułożeniem na blasze, posmarowałam warzywa z obu stron oliwą. Następnie solidnie je posoliłam i popieprzyłam. Całość włożyłam do piekarnika rozgrzanego do temperatury 240 stopni C, na 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika całość warzyw oprószyłam serkiem feta, pestkami słonecznika i żurawiną. Danie gotowe. Nawet nie przypuszczasz jakie to pyszne.

pieczony kalafior

pieczone warzywa by Aneta Łańcuchowska

zapiekane warzywa

łatwy przepis Anety Łańcuchowskiej

TIP

Tak samo potraktować możesz inne warzywa, jak np. marchewkę czy pietruszkę. Pieczone warzywa mają zawsze charakterystyczny, lekko-słodkawy posmak, który może zaskoczyć tych, którym danie przyrządzasz:)

13 odpowiedzi na “WARZYWA PIECZONE”

  1. Ula pisze:

    Te warzywa wyglądają bardzo, bardzo apetycznie:)

  2. Anka pisze:

    Przepiękne zdjątka:))))

  3. Sandra pisze:

    Będę polecać na pewno!!!! Super-Blog

  4. Tola pisze:

    a kiedy jakieś zupy? pls…

  5. Kamila pisze:

    przepięknie pokrojone te warzywa, nigdy tak nie kroiłam kalafiora:}

  6. Damian pisze:

    Potwierdzam, w prostocie siła i smak.

  7. Adam pisze:

    świetny pomysł, jak zwykle!

Skomentuj Aneta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *