TARTA CZEKOLADOWO-DYNIOWA Z NUTKĄ PAPRYCZKI CHILI
Sezon na dynię w rozkwicie, a do tego wszystkiego jutro wypada Halloween. Te dwie okoliczności sprawiły, że to właśnie dzisiaj premierę na blogu ma moja dyniowa tarta z czarnym jak węgiel spodem. W tym przypadku odrobina pikanterii w tarcie jest jak najbardziej na miejscu. Wszystkie strzygi, trolle, nibelungi, kikimory, harpie, gnomy i inne potwory od Michała Rusinka powinny być zadowolone.
1 kawałek – 150 kcal
spód:
szklanka mąki orkiszowej
½ szklanki kakao naturalnego
½ szklanki oleju rzepakowego nierafinowanego
½ szklanki ksylitolu
½ łyżeczki soli
nadzienie:
½ kg dyni hokkaido
¾ szklanki jogurtu naturalnego
¼ szklanki napoju ryżowego
¼ łyżeczki soli
1 jajko ECO
1 łyżeczka przypraw korzennych
1/5 łyżeczki chili
Dodaj komentarz