SARDYŃSKA SAŁATKA Z BOBU I MIĘTY
Tadam, masz niepowtarzalną okazję przygotować w domowym zaciszu, prawdziwą sałatkę sardyńską, gdzie głównymi aktorami są bób oraz mięta. Polecają ją najstarsi Sardyńczycy, a oni wiedzą o czym mówią! Sardynia to wyspa należąca do tzw. Niebieskich Stref, czyli miejsc na Świcie gdzie ludzie żyją zdecydowanie dłużej niż w każdym innym miejscu. Oprócz Sardynii do Niebieskich Stref zaliczamy półwysep Nicoya na Kostaryce, Okinawę, miasteczko Loma Linda w Kalifornii oraz grecką wyspę Ikarię.
250g bobu,
⅓ szklanki świeżych listków mięty,
3 łyżki oliwy z oliwek,
średniej wielkości cebula,
starta skórka z cytryny,
4 łyżki startego sera pecorino romano.
To jest pyszne. W TV widziałam wyszło świetnie!!!
Dzięki, dzięki!
Przepyszna sałatka. Puszczam przepis do znajomych!
super:))))
Bób to moja miłość:)
🙂
Jakim aparatem robi Pani zdjęcia?
Nikon, lustrzanka oczywiście:)
Cudowny blog, piękne zdjęcia. Oby tak dalej…
A dziękuję bardzo:)
Bób i mięta = pychotka
Tak jest!
Sardynia to piękna wyspa. Info potwierdzone 🙂
Jest piękna…
Świetne to to wygląda. Dzisiaj kupiłam bób!
gratulacje!!:)
super sałatka, jak zawsze od Anety
ale to pyszne i wyglądają te zdjęcia przepięknie!!!!
Uwielbiam!