OWOCE LEŚNE POD KRUSZONKĄ Z CHLEBA RAZOWEGO
Uwielbiam owoce o każdej porze roku, a szczególnie w okresie letnim, kiedy ich wybór może przyprawić o zawrót głowy. Lubię jeść owoce w każdej postaci, jedząc je, wręcz fizyczne czuję bogactwo witamin w jakie są zasobne. Trudno mi to inaczej wyrazić, po prostu je uwielbiam, mam nadzieję, że tak jak Ty. Poniżej znajdziesz przepis na owoce pod kruszonką z chleba razowego. Gdy nie masz odpowiedniego chleba, a marzy się Tobie taki smakołyk np. na podwieczorek, przygotowując kruszonkę, w miejsce kromek chleba, dodaj szklankę mąki pszennej, razowej typ 2000. Świetnie zastąpi ona chleb w przepisie i podobnie jak on będzie bogatym źródłem błonnika pokarmowego.
1 porcja – 170 kcal
przepis na 12 porcji
składniki na kruszonkę
6 kromek suchego, razowego chleba,
10 łyżek nasion słonecznika,
10 łyżeczek masła,
1 łyżeczka cynamonu,
2 łyżki ksylitolu.
owoce:
opakowanie owoców mrożonych,
lub taka sama ilość owoców świeżych.
Dodaj komentarz